De verjaardag van je schoonmoeder staat voor de deur. Misschien is dit de eerste keer, misschien ga je al jaren naar haar verjaardag. Toch blijft het elke keer wel een spannend moment. Je wilt immers zo goed mogelijk voor de dag komen en punten scoren met het geven van een verjaardagscadeau.

Wat je ook zoekt, wij hebben 24 leuke cadeaus voor schoonmoeders op een rijtje gezet. Of je nou opzoek bent naar een cadeau voor vrouwen van 40, 50, 60 of ouder, je kan hier een heleboel cadeau-inspiratie opdoen!

Leukste cadeaus voor schoonmoeders:

  1. Chocoladepakket
  2. Geurkaarsen
  3. Vaas met verlichting
  4. ‘De liefste schoonmoeder’ koffiemok
  5. Bruisballen
  6. Kookboek
  7. Kruidenthee pakket
  8. Pastamaker
  9. Thriller boek
  10. Borrelplank
  11. Elektrisch deken
  12. Zeep maken pakket
  13. Plantenhanger
  14. Cocktail set
  15. Fleece badjas
  16. Inmaakpotten voor jam
  17. Relax cadeaubon
  18. Sjaal
  19. Geurverspreider
  20. Decanteer karaf
  21. Waterfles
  22. Koffiepakket
  23. Dames geschenkset
  24. Legpuzzel

Wat geef je je schoonmoeder cadeau?

Als vriend(in) van de dochter of zoon van de schoonmoeder wil je haar verrassen met een leuk & passend cadeautje. Je bent dus waarschijnlijk op zoek naar een kleinigheidje die aansluit bij haar interesses. Deze cadeaus zijn de beste opties als cadeau voor schoonmoeders:

  • Zelf- of handgemaakte cadeaus

Het is misschien wel het gaafste als je zelf een cadeau voor haar kan maken. Ben jij bijvoorbeeld handig met hout, wol of andere materialen? Dan is dit de juiste zet! Ideeën zijn dan om een sieraad of armband te maken, maar een handgemaakte muts zal ze ook zeker waarderen!

  • Ervaringen of belevenissen

Waarschijnlijk heeft jouw schoonmoeder al heel veel cadeaus gekregen in haar leven. Dus net zoals bij een cadeau voor mannen die alles hebben, kan je ook kiezen voor een ervaring of belevenis als cadeau. Er zijn talloze belevenisbonnen waar je uit kan kiezen. Hier kan ze mee uiteten, een winetasting doen of naar een museum.

  • Hobby gerelateerde cadeaus

Geef je toch liever een fysiek cadeautje? Geef dan vooral iets wat haar hobby’s of interesses goed aanvullen. Houdt ze bijvoorbeeld van lezen, koken of juist relaxen? Denk dan bijvoorbeeld aan een roman, messenset of badjas.

Op deze pagina hebben we deze én nog veel meer andere leuke cadeau-ideeën verzamelt op basis van de meest populaire hobby’s en interesses van (schoon)moeders. Daarnaast zijn er nog heel veel “altijd-goed” cadeaus te vinden voor als je er niet uit komt!

1. Chocoladepakket

Met een chocoladepakket maak je bijna iedere vrouw wel blij. Een chocoladepakket past bij iedere feestelijke gelegenheid en is te vinden in alle soorten en maten. Daarnaast is het leuk om chocolade uit te delen aan iedereen die aanwezig is op de verjaardag en geeft daarom ook nog eens een gevoel van voldoening.

Als cadeautip hebben we hieronder een luxe handgemaakt chocoladepakket gekozen met chocolade truffels, bonbons en pralines. Ideaal voor de verjaardag van je schoonmoeder!

Klein - Luxe MIX 16 handgemaakte chocolade

5.0
Bol.com

2. Geurkaarsen

Geurkaarsen worden ook bijna universeel geliefd door vrouwen van alle leeftijden. Naast dat het gezellige accessoires zijn voor in de woon- of slaapkamer, hebben ze ook effect op je gemoedstoestand. Van geurkaarsen word je namelijk ontspannen en ze creëren een rustige sfeer. Het is dus een tof kleinigheidje voor schoonmoeders die eventjes lekker bij willen komen en staat ook in onze ‘Top 10 cadeaus voor vrouwen‘ en ‘dobbelspel cadeautjes‘ lijstjes!

Imperatoris | Geurkaarsen Geschenkset

5.0
Bol.com

3. Vaas met verlichting

Een ander mooi decoratief stuk voor in de woon- of slaapkamer is een vaas met verlichting. Dit zijn prachtige accessoires die licht geven in de avond. Hierdoor voegen ze nog dat kleine beetje extra sfeer toe. Dit is vooral een leuk cadeau voor schoonmoeders die houden van interieur en styling. Met dit cadeau weet je zeker dat je iets origineels geeft!

Gadgy Vaas met LED Verlichting

4.0
Bol.com

4. ‘De liefste schoonmoeder’ koffiemok

Zoek jij een persoonlijk cadeau die alleen voor je schoonmoeder bedoelt is? Dan zou dit wel eens een hele leuke optie kunnen zijn. Op deze mok staat een lieve tekst speciaal voor jouw schoonmoeder. Het is een blijk van waardering en een blijvend cadeautje waarbij ze elke keer aan jou denkt bij het nemen van een slok koffie of thee!

Akyol® Schoonmoeder cadeau | Mok

4.5
Bol.com

5. Bruisballen

Ook bruisballen zijn tegenwoordig razend populair. Ze creëren een spa-achtige ervaring in je eigen badkuip! Je hoeft deze ballen alleen maar in heet water op te lossen en je zal bedolven worden onder de geuren en aroma’s!

Het fijne aan dit pakket met bruisballen is dat ze al geleverd worden inclusief luxe verpakkingsdoos. Jij hoeft er dus zelf alleen maar een leuk inpakpapiertje omheen te doen en je hebt een geweldig cadeau voor je schoonmoeder.

RelaxTub® Bruisballen - Natuurlijke Kokosboter & Arganolie

4.6
Bol.com

6. Kookboek

Geef je jouw schoonmoeder ook zoveel complimenten over haar kunsten in de keuken? Geef haar dan een kookboek. Zeker vrouwen die het leuk vinden om te koken zullen het fijn vinden om wat extra inspiratie te krijgen. Daarom is het geven van een kookboek een leuk kleinigheidje voor schoonmoeders die graag in de keuken staan.

Stiekem is dit ook een cadeau waar je zelf nog profijt van hebt. Misschien ben jij wel de gelukkige die de nieuwe gerechten mag uitproberen!

Lekker & simpel

4.7
Bol.com

7. Kruidenthee pakket

Een lekker kopje thee, wie houdt daar nou niet van? Denk daarom eens aan het geven van een kruidenthee pakket. Het is een warm en gezellig cadeau voor schoonmoeders die de dag beginnen en eindigen met een kruidenthee. Laat haar dus een aantal bijzondere smaken beleven met dit luxe pakket. Er zitten onder andere smaken in zoals Lemon Ginger, Manuka Honey & Turmeric Gold.

Pukka Kruidenthee - Thee - Hero Selectie

4.6
Bol.com

8. Pastamaker

Een pastamaker is een leuk out-of-the-box cadeau voor de creatieve schoonmoeders die van pasta houden. Nu kan ze eindelijk zelf eens proberen om pasta te maken, gewoon in haar eigen keuken!

Het is een origineel cadeautje waar de schoonmoeder écht iets aan heeft. Ze kan er ook een gezinsactiviteit van maken waarbij ze samen met haar partner en kinderen in de keuken gaat staan.

YE® Pastamachine Rvs - Pastamaker + Receptenboek

5.0
Bol.com

9. Thriller boek

Met het geven van een boek zit je vaak wel goed. Volwassen vrouwen houden namelijk van lezen en doen dit gemiddeld een half uur per dag. De favoriete genres verschillen natuurlijk van persoon tot persoon, maar de (psychologische) thrillers worden steeds maar populairder.

De boeken van Nicci French worden erg goed aangeschreven door fans van thrillers. Mijn ouders lezen ook al jaar in jaar uit de thrillers van Nicci French en daarbij is ‘Heeft iemand Charlotte Salter gezien?‘ één van hun favorieten.

Nicci French - Heeft iemand Charlotte Salter gezien?

4.4
Bol.com

10. Borrelplank

Nog zo’n cadeau die je in de keuken kan gebruiken! De borrelplank is natuurlijk onmisbaar voor de levensgenieters onder ons die wel houden van een lekker hapje en drankje. Dit cadeau is vooral perfect voor de schoonmoeders die liever geven dan nemen. Ze houden er van om visite te verrassen met hapjes en ze presenteert dit graag zo mooi mogelijk. Daarom is een borrelplank een tof en origineel cadeau voor je lieve schoonmoeder.

Borrelplank - Inclusief Kaasmesjes - Bamboe

4.5
Bol.com

11. Elektrisch deken

Een elektrisch deken is voor velen bijna onmisbaar in de winter. Je kan er heerlijk onder liggen tijdens een koude winteravond en eventjes lekker bijkomen. Naast dat je er prettig door opwarmt, zal je ook minder snel geneigd zijn om de verwarming omhoog te zetten. Een échte win-win dus, zowel voor jezelf als de energierekening!

Seranova Elektrische Bovendeken XXL

4.5
Bol.com

12. Zeep maken pakket

Naast de pastamaker hebben we nog een origineel cadeautje gevonden voor de creatieve schoonmoeders onder ons. Namelijk een pakket waarbij ze zelf zeep kunt maken. Dit is een super creatief, natuurlijk en persoonlijk cadeau. Ze kan hierbij zelf iets ontwerpen en maken wat ze dagelijks met plezier kan gebruiken. Daarnaast is het ook gewoon leuke bezigheid op een vrije zondagmiddag!

Bolke®- zeep maken pakket

4.4
Bol.com

13. Plantenhanger

De schoonmoeders met groene vingers kunnen natuurlijk niet achterblijven. Voor hen hebben we deze hangende plantenzak uitgekozen. Met deze plantenzak kan je binnen een handomdraai je saaie muur of schutting omtoveren. Je kan deze plantenhanger overal ophangen en zo je eigen plantentuin of moestuintje maken. Handig dus voor de schoonmoeders die houden van planten of moeders die niet genoeg ruimte hebben voor een eigen tuin.

Vitamo™ Verticale Tuin met 4 Vakken - Hangende Plantenzak

3.8
Bol.com

14. Cocktail set

Houdt de schoonmoeder waar jij een cadeautje voor zoekt wel van een (sterk) drankje? Overweeg dan om haar een cocktail set te geven. Dit is namelijk een stuk origineler en leuker dan het geven van een standaard fles wijn.

In een cocktail set zit alles wat ze nodig heeft om heerlijke cocktails en drankjes te maken. Namelijk een cocktail shaker, stamper, maatbeker en zeef. Er zit zelfs een receptenboek bij inbegrepen. Laat die cocktails maar komen!

HGMD Cocktail Set - 18-Delige set

4.5
Bol.com

15. Fleece badjas

Een ander verwen-cadeautje is het geven van een fleece badjas. Ze zal het ongetwijfeld lekker vinden om uit bad of uit de douche te komen en om een badjas aan te trekken. Verwen haar daarom met het geven van een nieuwe badjas! Zo kan ze lekker comfortabel & ontspannen de koude en regenachtige winters van Nederland doorkomen!

Unisex badjas fleece - maat S/M

4.8
Bol.com

16. Inmaakpotten voor jam

Een ander out-of-the-box idee is het geven van inmaakpotten. Deze vrolijke potjes kan je gebruiken om eigengemaakte jam, sapjes of sausjes in te doen. Veel vrouwen vinden het leuk om deze etenswaren zelf te maken en inmaakpotten zijn hierbij een essentieel item. Je zal haar zeker verrassen met een cadeautje als deze.

Bonustip: Geef je schoonmoeder ook direct een zak bevroren fruit zoals bosbessen, aardbeien of frambozen. Zo kan ze meteen aan de slag met het maken van heerlijke jam!

8x Transparante inmaakpotten

Bol.com

17. Relax cadeaubon

Weet je nog steeds niet wat je je schoonmoeder cadeau kan geven? Dan is een cadeaubon misschien wel dé uitweg voor jou! Maar in plaats van het geven van een standaard cadeaubon, kan je ook een relax cadeaubon kiezen. Deze cadeaubon kan je inwisselen voor allemaal ontspannende activiteiten zoals een dagje spa of een massage. Hierdoor kan ze lekker alleen of met een vriendin genieten van wat ontspanning.

Bongo Bon - Relax Cadeaubon

Bol.com

18. Sjaal

Een sjaal is een essentieel accessoire voor de modieuze vrouwen die er graag warm bijlopen in de winter of herfst. Het kan een goede cadeaukeuze zijn als je een beetje verstand hebt van de stijl van je schoonmoeder. Desnoods kan je ook nog je partner of schoonvader vragen om wat tips!

Emilie Scarves Pashmina Cashmere Sjaal

4.4
Bol.com

19. Geurverspreider

Een geurverspreider of ‘aroma diffuser’ is een handig accessoire voor iedere woon- of slaapkamer. Zulke geurverspreiders kunnen oliën of geuren verdampen en door de lucht verspreiden. Hierdoor geniet je van een heerlijke lucht om je heen en kan je ervaren hoe aromatherapie is. Het is vooral een gaaf cadeautje voor de schoonmoeders die houden van technische snufjes en gadgets. Hoe dan ook, je zal met dit cadeau écht verrassen op haar verjaardag!

Aromatische Diffuser - Luchtbevochtiger

4.4
Bol.com

20. Decanteer karaf

De wijnliefhebber zal zeker baat hebben bij het krijgen van een decanteer karaf. Het verbetert niet alleen de smaak van wijn, maar zal het presenteren ook nog een stuk leuker maken. Een decanteer karaf is een elegant en klassiek cadeautje voor de schoonmoeder die wel houdt van een wijntje doen met vrienden of familie!

Leonardo Daily Decanteer Karaf - 0.75L

4.4
Bol.com

21. Waterfles

Een prettige waterfles is onmisbaar voor de avontuurlijke schoonmoeders onder ons. Houdt ze van wandelen, fietsen of andere buitenactiviteiten? Grote kans dat ze een waterfles meeneemt. Misschien is haar oude waterfles wel aan vervanging toe. Dan zou het best eens een goed idee kunnen zijn om haar een gloednieuwe waterfles te geven. Het is een praktisch cadeau die heel wat plastic flesjes bespaard.

Cabau Bloom Waterfles / Drinkfles

3.7
Bol.com

22. Koffiepakket

Eerder in dit lijstje van de ‘beste cadeaus voor schoonmoeders’ hebben we het al gehad over een theepakket. Maar een koffiepakket mag ook echt niet ontbreken! De koffieleut zou dit cadeau zeker op prijs stellen. In dit brievenbus pakketje zit een zakje koffie, fudge, chocolade spekjes, koffieboontjes en een lepeltje. Ideaal dus als je een cadeautje zoekt voor door de brievenbus!

Brievenbuspakket coffee gift box

Bol.com

23. Dames geschenkset

Een ander ‘altijd-goed’ cadeau voor vrouwen is natuurlijk een geschenkset zoals deze hieronder. Hier zitten allemaal handige verzorgende producten in zoals zalfjes en shampoo’s waar ze haarzelf lekker mee in de watten kan leggen! Pak deze geschenkset op een leuke manier in en je hebt een leuk kleinigheidje voor je schoonmoeder.

Therme Zen White Lotus Geschenkset

5.0
Bol.com

24. Legpuzzel

Het laatste cadeau-idee uit deze lijst is een legpuzzel. Puzzelen helpt voor ontspanning en kan een uitdagende activiteit zijn voor velen. Het is daarom lekker om af en toe te puzzelen en eventjes helemaal nergens over na te denken. Dit originele cadeautje zal de creatieve schoonmoeder zeker verrassen.

Jan van Haasteren NK Puzzelen puzzel

5.0
Bol.com

Veelgestelde vragen

Soms is het geven van een activiteit nog leuker dan het geven van een fysiek cadeau. Populaire opties zijn het geven van een dinerbon, dagje in de spa of tickets naar een musical.

Het zou kunnen, maar is misschien niet zo gepast. Het is vaak leuker om te gaan voor een klein fysiek cadeautje. Als je echt niet weet wat je moet kopen dan kun je nog het beste gaan voor een ‘altijd-goed’ cadeau zoals een geschenkset of een boek.

Heb je last van tijdnood? Kies dan voor cadeaus die snel te verkrijgen zijn! Denk bijvoorbeeld aan een cadeaubon voor een populaire winkel of een bosje bloemen.