Je bent opzoek naar een cadeau voor een man van 20 voor wat voor reden dan ook. Misschien is hij jarig, heeft hij zijn rijbewijs behaalt of heeft hij een opleiding afgerond. In ieder geval, gefeliciteerd! Maar wat geef je een man van twintig cadeau?

De karakters en interesses van 20-jarige mannen lopen enorm uiteen. Sommigen houden van sporten en tijd voor zichzelf, anderen houden weer van gamen en uitgaan met vrienden. Er is daarom niet één antwoord voor het beste cadeau voor 20-jarige mannen. Wel kun je op deze pagina 10 goede cadeau-ideeën vinden en zo inspiratie opdoen voor het pérfecte cadeau!

Beste cadeaus voor mannen van 20 jaar:

 1. Gaming cadeaus
 2. Portemonnee of pasjeshouder
 3. Smartwatch
 4. Fitness benodigdheden
 5. GoPro videocamera
 6. Fanny pack
 7. (Zelfhulp) boeken
 8. Scheerapparaat
 9. Armbanden of ringen
 10. Boxershorts
Man van twintig jaar met cadeau in zijn handen

Wat geef je een 20-jarige man cadeau?

Het beste cadeau voor twintigjarige mannen heeft te maken met zijn interesses en hobby’s. Deze kunnen ver uiteen lopen, maar de volgende hobby’s zijn het meest voorkomend:

 • Voor de voetballende twintiger: Geef hem een voetbalshirt van zijn favoriete voetbalclub of kaartjes naar een wedstrijd.
 • Voor de fitnesser: Geef accessoires voor in de sportschool zoals een ab roller of weightlifting belt.
 • Voor de fanatieke gamer: Geef een nieuw uitgebracht spel of een gaming headset.
 • Voor de avontuurlijke reiziger: Geef hem reis-essentials zoals een drinkwaterfles of paspoorthouder.
 • Voor het sociale feestbeest: Geef hem een drankspel voor met zijn vrienden of een fanny pack.
 • Voor de creatieveling: Geef hem een fotocamera of schilder-/ tekenset.
 • Voor de auto-fan: Geef hem een accessoire voor zijn auto. Dit is ook een leuk rijbewijs gehaald cadeau!

1. Gaming cadeaus

Gamen is nog steeds één van de populairste hobby’s voor twintigjarige mannen en is daarom bijna altijd wel een goede bron van cadeau-inspiratie. Ruim 85% van de mannen tussen de 18-24 speelt namelijk wel eens videogames. Dit doen ze om te ontspannen en om in contact te blijven met vrienden. Het is bijvoorbeeld een manier om in contact te blijven met oud-klasgenoten of vrienden die ver weg wonen.

Mocht je een gaming cadeau willen kopen, is het een goed idee om een videogame, gaming stoel of gaming headset te overwegen. Tuurlijk kan je ook gaan voor een PS5 of gaming PC. Maar deze gaming consoles zijn aan de prijzige kant. Een nieuw spel of accessoires zijn daarom leuke alternatieven die het gamen een stuk leuker maken!

2. Portemonnee of pasjeshouder

Een portemonnee is al decennia lang een handig accessoire voor volwassen mannen. Natuurlijk is het bedoelt om contant geld en pasjes in te doen, maar het is ook een heel stijlvol accessoire. Jonge mannen vinden het leuk om een mooie portemonnee bij zich te houden die past bij zijn eigen stijl.

Een pasjeshouder is ook steeds populairder aan het worden. Mannen van 20 dragen waarschijnlijk een hoop pasjes bij zich zoals een bankpas, OV-chipkaart, rijbewijs, zorgverzekeringspas en ga zo maar door. Een pasjeshouder zorgt ervoor dat al deze pasjes georganiseerd en compact bij elkaar blijven. Sommige pasjeshouders zijn zelfs uitgerust met een GPS-tracker zodat je je verloren pasjeshouder weer terug kunt vinden.

3. Smartwatch

Smartwatches zijn hele leuke en educatieve accessoires voor mannen van twintig. Vooral voor actieve sporters is het dragen van een smartwatch heel leuk. Zo houden smartwatches allemaal informatie bij over jouw gezondheid zoals je hartslag, calorieverbranding en slaapgedrag. Dat is zowel leuk als handig om bij te houden als je een actieve levensstijl hebt of deze juist wilt krijgen.

Ook niet-sporters kunnen baat hebben bij een smartwatch. Zo kan je deze stijlvolle accessoires ook gebruiken om appjes, mails of telefoonoproepen te beantwoorden! Door de veelzijdigheid van smartwatches zijn ze ook uitermate geschikt als cadeau voor 25-jarige mannen of cadeau voor 30-jarige mannen.

4. Fitness benodigheden

Fitness is de meest voorkomende sport bij twintig jarige mannen. Ze vinden het heerlijk om even stoom af te blazen in de sportschool en te werken naar hun ideale lichaam. Het doen aan fitness is erg gezond en kan ook een leuke sociale bezigheid zijn voor mannen. Het geven van iets wat het sporten makkelijker of leuker kan maken is daarom een uitstekend idee!

Denk eens aan een nieuw sportshirt, sportsokken of een drinkfles. Al deze spullen maken het sporten wat comfortabeler. Daarnaast zijn er heel wat accessoires die ervoor zorgen dat je beter kunt trainen. Zo zijn er gewichthef-riemen en ‘weightlifting straps’ waarmee je meer grip hebt op een halter en je op een veilige manier gewicht kunt tillen.

5. GoPro videocamera

Een GoPro videocamera is een heel leuk en handig cadeau voor mannen die alles al hebben. Een GoPro is een kleine videocamera die je onder bijna elke omstandigheden kunt gebruiken en overal mee naar toe kunt nemen. Houdt jouw 20-jarige zoon heel erg van reizen? Dan is het natuurlijk heel leuk om al deze ervaringen op beeld te hebben. Met een GoPro kun je gave filmpjes maken van een duik in het water, het surfen op de golven of van het paragliden!

Handig om te weten: Je hoeft helemaal geen verstand te hebben van (video)camera’s voordat je met een GoPro in aanraking komt. GoPro is juist ontwikkelt om het maken van video’s zo makkelijk mogelijk te maken!

6. Fanny pack

Een fanny pack of heuptasje is een absolute essential voor de festivalgangers onder ons. Jongeren vinden het steeds leuker om naar een festival te gaan en muziekgenres zoals ’techno’ en ‘hardstyle’ zijn helemaal hot. Een fanny pack of heuptasje is een handig accessoire omdat je hier allemaal kleine dingen in kunt stoppen zoals je telefoon, kauwgom en bankpasjes. Zo voorkom je dat deze spullen uit jouw zakken vallen tijdens het dansen en springen op de muziek!

7. (Zelfhulp) boeken

Het lezen van boeken wordt steeds populairder bij mannen van twintig. Zelfs bij mannen waar je het niet van verwacht. Vooral zelfhulp boeken worden meer en meer gelezen door deze groep. Mannen rondom hun twintigste zijn heel erg bezig met hun toekomst en zelfhulp boeken helpen ze met het verbeteren van hun levensstijl.

Je kan ook kiezen voor andere soorten boekengenres waar mannen van twintig interesse in hebben. Zo zijn boeken over persoonlijke financiën en sport ook interessante onderwerpen. Mannen lezen vaak graag over het beleggen in aandelen / crypto of autobiografieën van hun favoriete sporter.

Leestip: Atomic Habits van James Clear. Dit is mijn persoonlijke favoriet omtrent de zelfhulp boeken. Het boek geeft je tientallen tips hoe kleine veranderingen in je gewoontes kunnen zorgen voor grote resultaten in het leven.

8. Scheerapparaat

Gebruikt jouw 20-jarige zoon nog vaak jouw trimmer voor zijn lichaamshaar? Heel herkenbaar! Voor de hygiëne voor zowel vader als zoon is het echter belangrijk om een eigen trimmer te hebben. Het geven van een goed scheerapparaat is daarom een praktisch cadeau voor thuiswonenden, maar ook voor mannen die binnenkort uit huis gaan.

Mannen weten hoe vervelend het is om een geïrriteerde huid te hebben door het scheren van hun baard of schaamhaar. Een goed scheerapparaat zorgt voor veilige en nette scheerbeurten zodat je geen last heb van wondjes of irritatie.

9. Armbanden of ringen

Armbanden of ringen zijn al lang niet meer alleen voor vrouwen een leuk cadeau. Deze sieraden worden meer en meer gedragen door mannen die hun stijl willen verbeteren. Een op-het-oog simpele accessoire kan een hele outfit volledig transformeren en bijdragen aan het zelfvertrouwen van een 20-jarige man.

Het geven van een armband of ring is een bijzonder cadeau. Ze hebben een luxe uitstraling en worden vaak geleverd in een mooi doosje die je jaren kunt bewaren. De man kan er ook voor kiezen om de sieraden alleen op speciale momenten te dragen en dit zorgt voor een bepaalde sentimentele waarde voor de toekomst.

10. Boxershorts

Als je twintig jaar bent, ben je er ondertussen al een tijdje achter dat goede boxershorts enorm duur kunnen zijn. Daarom staan nieuwe boxershorts vaak laag op de wensenlijst en besteden ze hun geld liever aan een leuke broek of shirt. Het geven van een goede set boxershorts wordt daarom zeker gewaardeerd!

Cadeautip: De populairste boxershorts voor mannen tussen de 18-25 jaar zijn van Calvin Klein, Muchachomalo en Björn Borg

Waar staan 20-jarige mannen in hun leven?

Mannen van twintig jaar zijn op het moment vaak bezig met het doen van een vervolgstudie of hebben hem net afgerond. Ze hebben de wereld aan hun voeten en kunnen zelf kiezen welke richting ze op willen.

Ook hebben ze een drukke levensstijl waarbij ze soms tijd te kort komen. Ze moeten naar school (of hun werk), naar de sportclub en zijn graag met vrienden of vriendinnen.

Al deze verplichtingen en de toenemende sociale druk kan ervoor zorgen dat ze stress ervaren. Ze denken veel na over de toekomst en welke kant ze op willen.

Originele cadeaus voor jouw 20-jarige zoon

Leuk om (drank)spelletjes mee te doen.

Om de persoonlijke ontwikkeling bij te houden.

Handig cadeau voor in de warme zomermaanden.

Comfortabel cadeau voor het hardlopen of fietsen.