Je bent opzoek naar een cadeau voor een meisje van 14. Maar wat geef je dan eigenlijk? De meeste meiden van 14 zijn (actief) bezig met school, sporten en leuke dingen doen met vrienden of vriendinnen. Daarnaast zijn ze veel bezig met hun uiterlijk & stijl om indruk te maken op hun leeftijdsgenootjes. Geef haar daarom iets waar ze haar mooi door voelt of een accessoire waar ze haar favoriete sport of hobby nog leuker mee maakt!

Cadeaus voor meisjes van 14 waar je aan kunt denken zijn dan een make-up spiegel, nieuwe hoodie, tablet of nagelstickers. Voor de creatieveling is het ook leuk om een teken tablet of puzzel te geven. Deze en nog veel meer cadeaus zullen we op deze pagina laten zien. Zo kan jij de verjaardag van een meisje van 14 onvergetelijk maken!

Beste cadeaus voor meisjes van 14 jaar:

 1. Make-up spiegel
 2. Oversized hoodie
 3. Lightbox
 4. Tablet (voor tekenen)
 5. Selfie ringlicht
 6. Sportspullen
 7. Nagelstickers
 8. Puzzels
 9. Telefoonhoesje
 10. Dagboek
Meisje van 14 jaar met een cadeau

Wat geef je een 14-jarig meisje cadeau?

Er zijn superveel leuke cadeaus te verzinnen voor meisjes van veertien jaar. Vaak geef je een cadeau wat gerelateerd is aan haar hobby of passie. Daarom hebben we voor verschillende soorten veertienjarige meisjes iets leuks bedacht:

 • Voor het modieuze meisje: Voor het meisje dat veel bezig is met haar uiterlijk kan je make-up of een fashion accessoire geven. Denk dan aan een mooie muts, sjaal of riem!
 • Voor het sportieve meisje: De sportieveling vind het vaak leuk om iets te krijgen wat met hun favoriete sport te maken heeft. Denk eens aan een nieuw tennisracket, hockeystick of voetbaltenue.
 • Voor het creatieve meisje: Voor creatievelingen is het leuk om een teken- of schilderset cadeau te geven. Maar ook puzzels en DIY sieradendozen zijn een goed idee. Met die laatste kan ze zelf een armband of ketting maken.

1. Make-up spiegel

Meisjes van 14 zitten onderhand al in de 2e of 3e klas van de middelbare school. Ze zijn druk bezig met opletten in de klas, maar ze vinden het misschien nog wel belangrijker om er goed uit te zien op school! Zowel voorvoor haarzelf als voor anderen. Make-up zorgt ervoor dat ze zichzelf mooi voelen en een make-up spiegel helpt ze met het perfectioneren van haar make-up.

Make-up spiegels zijn niet zomaar spiegels. De meeste make-up spiegels hebben ingebouwde LED-verlichting die je op verschillende standen kunt zetten en zijn voorzien van de inzoom functie. Door de mogelijkheid om in te zoomen kan je heel gedetailleerd te werk gaan en de verschillende verlichting zorgt ervoor dat je make-up er in elk soort licht mooi uitziet!

2. Oversized hoodie

De hoodie is een tijdloos kledingstuk die door alle leeftijden omarmd wordt. Ook voor meisjes van 14 is dit item bijna onmisbaar. Ze vinden het heerlijk om comfortabel op school te zijn met een hoodie of liggen er mee op de bank. Het is de laatste jaren ook een trend geworden om je hoodie in een iets grotere maat te dragen, oversized dus. We weten allemaal dat meisjes van 14 mee willen gaan met de tijd en daarom is dit accessoire een superleuk cadeau voor ze! Dit geldt voor bijna alle leeftijden in en rondom de pubertijd en daarom is dit ook net zo goed een cadeau voor meisjes van 15 of een cadeau voor meiden van 17.

3. Lightbox

Een lightbox is een een mooi en stijlvol accessoire voor in de slaapkamer van je dochter van 14. Veertienjarige meisjes zijn opzoek naar hun eigen identiteit en hebben behoefte aan het inrichten van hun eigen plekje. Het is dan ook belangrijk dat je haar de mogelijkheid geeft om haar creatief te uiten en dit kan bijvoorbeeld met het geven van een lightbox.

Lightboxen zijn verlichte displaypanelen waar je zelf een leuke boodschap of plaatjes in kunt zetten. Het is een cadeau voor meiden van 13, 14 of 15 jaar waar ze een grappige tekst, een quote van een beroemdheid of leuke emojis in plaatsen. Het is dus een supermooi accessoire voor in de kamer van het meisje.

4. Tablet (voor tekenen)

Jongens en meisjes in en rondom de puberteit zijn vaak niet weg te krijgen van hun scherm. Ze houden ervan om bij te komen na een drukke schooldag met hun telefoon of tablet. Hiermee kijken ze filmpjes of series terwijl ze onder een warm dekentje liggen. Het is daarom een goed idee om een (nieuwe) tablet te geven aan een meisje van 14 waar ze lekker mee tot rust komt.

Voor de creatieveling kan je ook kiezen voor een tablet die specifiek geschikt is voor tekenen. Het fijne aan digitaal tekenen is dat je niet telkens opnieuw papier en potloden nodig hebt. Daarnaast is het gewoon heel fijn als je je fouten kunt herstellen zonder dat je overnieuw hoeft te beginnen! Dit is daarom een tof cadeau voor de creatieve meid van veertien jaar.

5. Selfie ringlicht

Zoals ik net al zei, meisjes en telefoons gaan hand-in-hand. Ze maken hierop gebruik van social media zoals Snapchat, Instagram of BeReal. Ze vinden het vaak leuk om selfies te plaatsen van haarzelf of samen met vriendinnen. Een selfie ringlicht helpt ze met het maken van de perfecte selfie!

Meiden van 14 die graag foto’s maken zullen dit cadeau zeker waarderen. Mooie foto’s van haarzelf geeft ze het zelfvertrouwen wat ze af en toe nodig heeft. Daarnaast kan een selfie ringlicht door de felle LED-lampen ook gebruikt worden om haar make-up mee te perfectioneren. Een win-win dus!

6. Sportspullen

Bijna twee derde van alle meisjes in Nederland doet wekelijks aan sport. De populairste sporten voor meiden van veertien zijn hockey, dansen, fitness en tennis. Als jij te maken hebt met een sportieve meid van veertien dan raden we je aan om iets uit te zoeken wat haar sport nog leuker of comfortabeler maakt.

Voor de hockeyster kan je dan denken aan een nieuwe hockeystick en voor de danseres kan je denken aan kniebeschermers. Als ze van plan is om naar de sportschool te gaan kan je haar een beginner dumbellset cadeau geven en voor de tennisster is een tennisracket of tennisrok een goed idee!

7. Nagelstickers

Veel meisjes van 14 vinden het leuk om zich af en toe op te tutten met alle soorten make-up. Hier hoort mascara, eyeliner, lippenstift, oogschaduw en vaak ook nagellak bij. Het vervelende aan traditionele nagellak is dat het veel tijd en geduld kost, het lastig is om het netjes te doen en het erg langzaam droogt. Nagelstickers zijn hier een prettig alternatief voor!

Met nagelstickers kan ze binnen een paar minuten pronken met prachtige nagels zonder een hoop gedoe. Ze gebruiken geen chemicaliën en je hebt bovendien geen nagellak remover nodig. Super handig dus voor je 14-jarige dochter die snel haar make-up wilt doen. Daarnaast zijn er honderden verschillende printjes die je op je nagels kunt plakken!

8. Puzzels

Puzzels zijn leuke cadeaus als je af en toe lekker tot rust wilt komen. In deze snelle wereld kan het prettig zijn om soms even helemaal nergens over na te denken. Het kan wel uren duren voordat je een puzzel hebt opgelost. Er is dus meer dan genoeg tijd om gedachteloos te werk te gaan!

Puzzels voor 14 jarige meiden zijn vaak puzzels met plaatjes van iets waar ze interesse in hebben. Misschien zijn dat dieren, gebouwen of Disney figuren. Het is leuk om een puzzel te geven die haar dusdanig aanspreekt dat ze de puzzel ergens in de kamer kan plaatsen. Je hebt dan in ieder geval wel een origineel cadeau!

9. Telefoonhoesje

Meisjes van 14 hebben behoefte aan personalisatie. Al helemaal als het om één van haar belangrijkste bezittingen gaat. Ze vinden het leuk om haar telefoon naar eigen zeggen te maken met een speciale achtergrond en lay-out. Maar een telefoonhoesje hoort hier ook zeker bij! Daarom is het geven van een telefoonhoesje een leuk kleinigheidje voor een meid van veertien jaar. Ze zijn in talloze varianten beschikbaar waardoor er altijd wel iets leuks te kiezen is!

10. Dagboek

Een dagboek is een ander tof kleinigheidje voor de verjaardag van een meisje van veertien. Meisjes van 14 zitten in een bijzondere fase van hun leven waarin er veel op hun afkomt. Ze hebben het druk met school, sporten & vriendinnen en er komt een hoop op ze af. Het is dan prettig om af en toe je gedachten op papier te zetten. Het is fijn om dit te doen zodat je eventjes je hoofd leeg kunt maken en je kan het dan altijd nog een keertje terug lezen.

Het schrijven in een dagboek wordt ook steeds vaker gedaan door volwassenen vrouwen. Het is dus helemaal niet kinderachtig en zelfs gave cadeaus voor vrouwen van 20 jaar of ouder!

Wat zijn kenmerken van meiden van 14?

Meisjes van veertien jaar zitten vaak in de tweede of derde klas van de middelbare school en zitten nog in de puberteit. Ze groeien langzaamaan echt op en mogen al gaan denken aan hun eerste baantje zoals het lopen van een krantenwijk.

Meisjes van veertien hebben behoefte aan voldoende sociaal contact en validatie van anderen. Ze vinden het prettig om met haar vriendinnen te zijn en willen aandacht krijgen van leeftijdsgenootjes.

Dit gaat ook gepaard met onzekerheden. Veel meiden zijn onzeker over hun lichaam en kunnen hierdoor niet zo lekker in hun vel zitten. Daarom besteden ze veel aandacht aan hun uiterlijk door nieuwe kleding en cosmetica te kopen.

Veel meiden van veertien jaar zijn ook druk bezig met het vinden van hun identiteit. Ze proberen nieuwe stijlen uit, gaan op verschillende sporten en luisteren naar diverse muzieksoorten. Al deze dingen kunnen een bron zijn van cadeau-inspiratie!

Wat is een origineel cadeau voor meiden van 14?

Leuke originele cadeaus voor meisjes van veertien zijn afhankelijk van haar interesses. Voor de creatievelingen is het een goed idee om een fotocamera te geven en voor de muziekliefhebber is een muziek instrument en gaaf cadeau. Dit zijn cadeaus die niet vaak gegeven worden en zijn daarom extra speciaal!

Voor de dierenvriend(in) is het leuk om een huisdier te geven voor haar verjaardag als jij en het gezin hier aan toe is. Dit is werkelijk waar een onvergetelijk cadeau en ze zal je voor altijd dankbaar zijn met een nieuwe vriend voor haar in huis. Een andere leuke optie voor de dierenvriend is het geven van een vlinder kweekset of terrarium.

Wat zijn goedkope cadeaus voor je 14-jarige dochter?

Als je liever een kleinigheidje geeft aan een meisje van veertien, dan zijn er ook talloze opties. Enkele leuke ideeën zijn een eigen gemaakt sieraad, een mooie drinkfles of bloembollen. Die laatste is vooral tof voor de meiden met groene vingers die gek zijn van bloemen of planten. Je kan ook samen een mooie plant poten en deze samen zien opbloeien tot iets moois.

Andere voordelige cadeautjes zijn parfums, badproducten of huidverzorgingsproducten. Deze cadeaus zijn echte essentials voor de meisjes die veel geven om hun uiterlijk en uitstraling. Het zijn ‘altijd-goed’ cadeaus die zeker in dank af zullen worden genomen.

Wat zijn leuke activiteiten voor de verjaardag van een 14-jarig meisje?

Geef je liever een ervaring cadeau dan een fysiek cadeautje? Ervaringen zijn soms een stukje specialer en worden voor haar hele leven met haar meegedragen. Populaire activiteiten voor de verjaardag van een veertienjarig meisje zijn een dagje shoppen, lekker lunchen in de stad of een weekendje weg.

Maar het is ook leuk om samen een workshop te doen, naar de spa te gaan of een film te kijken in de bioscoop. Als je liever thuis een activiteit doet dan kan je samen met haar koekjes bakken of een spelletjesmarathon organiseren met haar vrienden of familie. Al deze activiteiten zorgen voor een onvergetelijke dag!