Leuke cadeaus voor meisjes van 7 zijn cadeaus waarbij ze hun nieuwsgierigheid, creativiteit en energie kwijt kunnen. Buitenspeelgoed zoals skeelers, steps of springtouwen zijn al jarenlang razend populair bij jonge meisjes. Maar ook knutselspullen met stickers, glitters & verf vallen altijd in de smaak. Dit en nog veel meer leuke, coole en originele cadeau-ideeën vind je in onze op-maat-gemaakte lijst. Zo hebben we in totaal wel 43 cadeautjes op een rij gezet zodat jij een magisch moment kunt geven aan de 7-jarige prinses!

Leukste cadeaus voor meisjes van 7 jaar:

  1. Rolschaatsen of Skeelers
  2. Muziekinstrument
  3. Kindercamera
  4. Knutselspullen
  5. Kleurboeken
  6. Make-up set
  7. Buitenspeelgoed
  8. LEGO Dots
  9. Tandendoosje
  10. (Voor)leesboeken
Meisje van 7 jaar oud die een cadeau in haar handen heeft

Wat geef je een meisje van 7 jaar?

Voor het vinden van een cadeau voor zevenjarige meisjes, gaan we eerst kijken naar hun karaktereigenschappen. Meisjes van zeven jaar barsten van de creativiteit, zijn nieuwsgierig & avontuurlijk. Daarnaast hebben ze een grote fantasie en houden van sociaal contact met leeftijdsgenootjes.

Leuke cadeaus zijn dus cadeaus die één of meer van deze dingen stimuleren! Zo kun je haar een tekenset, knutselspullen, kindercamera of muziekinstrument geven als creatief cadeau. Voor nieuwsgierige aagjes zijn boeken over dieren en de natuur heel leuk en avontuurlijke meiden kun je rolschaatsen of skeelers geven.

Heb je te maken met een sociaal zevenjarig meisje met een enorme fantasiewereld? Denk dan eens aan verkleedkleding, barbiepoppen of een speelgoedkeuken. Zulke cadeaus stimuleren hun verbeelding en moedigt ze ook aan om te spelen met vriendinnetjes!

Wat kan een meisje van 7 jaar al?

Meisjes van 7 jaar zitten in groep 3 of groep 4 en…

+ Kunnen springen, klimmen & balanceren
+ Begrijpen de tafels van 1 t/m 5 en 10
+ Worden fysiek sterker en leniger
+ Krijgen een fijnere motoriek en kunnen veters strikken
+ Kunnen logisch nadenken en problemen oplossen

1. Rolschaatsen / Skeelers

Rolschaatsen of skeeleren is al jarenlang erg populair bij de jeugd. Rond het zevende levensjaar krijgen meisjes steeds betere motorische vaardigheden waardoor buitensporten ook steeds leuker worden. Rolschaatsen of skeeleren kunnen ze zowel in hun eentje als met hun vriendinnetjes doen. Hierdoor is er altijd wel een reden om naar buiten te gaan en het avontuur op te zoeken.

Ook zal het makkelijker voor ze zijn om te schaatsen wanneer ze kunnen rolschaatsen of skeeleren. We gunnen elk meisje het plezier van natuurschaatsen in de Nederlandse winters, dus laat het oefenen maar beginnen!

2. Muziekinstrument

Meisjes van 7 jaar uiten zich graag door middel van dans en muziek. Ze zijn maar al te blij wanneer er leuke muziek op de radio staat en dartelen vrolijk door de kamer. Het geven van een muziekinstrument is daarom een superleuk cadeau voor een creatieve geest die plezier wilt maken. Het geven van een kindergitaar, piano of fluit helpt het meisje om haarzelf creatief te uiten én met haar zelfvertrouwen. Ze zal trots zijn als een pauw wanneer ze haar ouders nieuwe melodieën of liedjes kunt laten horen.

Een muziekinstrument kan erg lang mee gaan en is door bijna alle leeftijden wel geliefd. Het is een cadeau voor meiden van 14, een cadeau voor 40-jarige vrouwen en alles daartussen!

3. Kindercamera

Kindercamera’s zijn ook gave cadeaus voor creatieve zevenjarige meisjes. Kinderen zijn van nature enorm nieuwsgierig en rond het zevende levensjaar komt dit in stroomversnelling. Veel meisjes vinden het daarom leuk om vanaf jonge leeftijd te fotograferen en vaak bloeit dit uit tot een levenslange passie.

Het leuke aan een kindercamera is dat je momenten voor heel het leven kunt vastleggen, zonder dat je een dure smartphone nodigt hebt. Ook helpt fotograferen met het verbeteren van de concentratie en het oog voor detail van jonge meiden. Deze coole gadgets zijn dus niet alleen heel leuk om te gebruiken, maar ook leerzaam.

4. Knutselspullen

Er bestaat een grote kans dat knutselen de favoriete activiteit is van een kind. Zowel thuis als op de basisschool wordt er volop geknutseld en dat is niet zonder reden. Knutselen geeft een kind een hele hoop rust en biedt de mogelijkheid om de verbeelding de vrije loop te laten gaan. Meisjes van zeven jaar vinden het heerlijk om hun eigen fantasiewereld te bouwen met papier, lijm, glitters & stickers. Geef jouw prinses een aantal van deze spullen en het zal je verbazen met welke ideeën ze komt!

We hebben nog een aantal tips voor wanneer je knutselspullen gaat kopen voor een meisje van 7. Kinderen vinden het leuk om zelf te bepalen wat ze gaan knutselen. Laat dus ruimte voor eigen creativiteit en kauw niet alles zelf voor. Ook is het belangrijk dat je het kind complimenten geeft over hun werk en dat je alle knutselwerken ergens zorgvuldig bewaard. Zo heb je voor later nog leuke herinneringen!

5. Kleurboeken

Kleurboeken zijn leuke cadeaus voor zevenjarige meisjes omdat ze zo op een leuke manier worden uitgedaagt. Vanaf dat meisjes twee jaar zijn kunnen ze al krabbeltjes maken en deze ontwikkeling zet zich rap door. Maar vooral tussen het vijfde en zevende levensjaar krijgen meisjes een steeds betere ‘fijne motoriek’. Zo kunnen de meeste meisjes vanaf hun zevende al complexe vormen inkleuren en details toevoegen aan kleurplaten.

Met het geven van een kleurboek geef je ze een activiteit die tegelijkertijd uitdaging biedt als rust geeft. Ze kunnen hunzelf helemaal verliezen in het inkleuren van prachtige landschappen en schattige dieren. Kleurboeken verbeteren ook het concentratievermogen en de hand-oog coördinatie van een zevenjarig meisje!

6. Make-up set

Kleine meisjes kijken vanaf jongst af aan enorm op naar de moeder. Ze zien hun moeder als hét grote voorbeeld en willen alles doen wat zij ook doet. Hier hoort het doen van make-up natuurlijk ook bij. Tijdens het opmaken kunnen meisjes hun creativiteit laten zien en echt hunzelf zijn. Daarnaast is het een super leuke moeder-dochter activiteit wanneer je elkaar opmaakt. Hierbij kan het zevenjarige meisje genieten van haar perfecte make-up… en de moeder heel hard lachen om alles wat fout is gegaan!

Goed om te weten: Een make-up set of beauty-producten in het algemeen zijn leuke cadeaus voor bijna elk meisje. Ook voor tienermeisjes is het een leuk cadeau voor 15-jarige meiden of 17-jarige meiden.

7. Buitenspeelgoed

Buitenspeelgoed geven is altijd een goed idee voor kinderen onder de 12 jaar. Het moedigt ze namelijk aan om naar buiten te gaan en te genieten van de gezonde buitenlucht. Springtouwen, stoepkrijt sets en skippyballen zijn razend populair bij meisjes rond de zeven jaar. Ze vinden het namelijk leuk om actief buiten te spelen en dit met vrienden of vriendinnetjes te doen. Daarnaast hebben meisjes van 7 vaak al hun A, B of C diploma waardoor een zwemdiploma cadeau zoals een opblaasbaar eiland of zeemeerminstaart ook erg leuk is.

Buitenspelen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Het is goed voor stressvermindering, sociale vaardigheden, het kwijt kunnen van energie en de motoriek van een kind. Als je een leuk & gezond cadeau wilt geven is iets van buitenspeelgoed daarom een schot in de roos!

8. LEGO Dots

LEGO Dots is een creatieve en kleurrijke serie van LEGO die gericht is op kinderen van 6 jaar en ouder. LEGO Dots sets bestaan uit allemaal kleine tegeltjes waarmee je diverse items kunt decoreren. Denk hierbij aan armbanden, pennenbakjes, fotolijsten en zelfs tasjes die je helemaal naar eigen wens kunt maken.

Meisjes kunnen de ontwerpen aanpassen naar eigen wens en op deze manier prachtige en unieke constructies maken. Bij de Dots serie van LEGO staat creativiteit en personalisatie dus centraal en hierdoor is het zo leuk voor meisjes rond de 7 jaar!

9. Tandendoosje

Voor sommige meisjes is het wisselen van tanden iets wat nog een beetje eng kan zijn. Vanaf hun vijfde wordt haar verteld dat de tandenfee deze op komt en inruilt voor een cadeautje. Maar nu zullen ze onderhand wel door hebben dat de taken van deze lieve fee worden gedaan door de ouders zelf!

Het geven van een tandendoosje is een traditioneel cadeau waarin herinneringen van de jeugd bewaard worden. Het is vooral een heel mooi symbolisch cadeau waar het meisje haar hele leven iets aan heeft.

10. (Voor)leesboeken

Op zevenjarige leeftijd is de uitspraak en grammatica van een kind bijna op volwassen niveau. Rond het zevende jaar kent een meisje ruim 20.000 woorden en kan ze 200 woorden lezen. Om de taalontwikkeling aan te moedigen blijft het goed om voor te lezen of het kind zelf te laten lezen. Vele kinderen verbreden hun fantasiewereld door te lezen en het is een manier om tot rust te komen.

Daarnaast zijn zevenjarige meisjes enorm nieuwsgierig naar van alles en nog wat. Is ze bijvoorbeeld geïnteresseerd in de natuur en / of dieren? Geef dan een (voorlees) boek over deze onderwerpen en je zult zien hoe leuk ze het vind om te lezen!

Wat zijn goedkope verjaardagscadeaus voor een meisje van 7 jaar?

1. Danslintjes: Meisjes van 7 houden er van om zich creatief te uiten en doen dat onder anderen door middel van zang & dans. Een danslint geeft meisjes het gevoel dat ze speciaal zijn en geeft ze meer zelfvertrouwen om te dansen!

2. Stickers: Jonge meisjes zijn helemaal gek van knutselen. Iets wat dan absoluut niet kan ontbreken zijn kleurrijke en leuke stickers! Deze stickers plakken ze op alles wat los of vast zit en helpt met het mooier maken van hun creatieve projectjes.

3. Vliegers: 7-jarige meisjes vinden het leuk om buiten te vliegeren met vriendinnetjes of hun ouders. Het kan een memorabele ervaring zijn voor zowel ouder als kind wanneer je samen aan het vliegeren bent in de buitenlucht. Daarnaast zijn vliegers voordelige cadeaus en in alle soorten en maten te verkrijgen!