Meisjes van 17 jaar zitten op de grens van volwassenheid en bereiden zich snel voor op de toekomst. Ze zitten vaak nog op school, hebben een bijbaantje en gaan twee keer per week naar de sportclub. Een hectisch leven dus! En daarom extra leuk om ze af en toe op te vrolijken met een leuk cadeau. Op deze pagina hebben we wel 40 cadeaus voor 17-jarige meiden op een rijtje gezet. Hierdoor kan jij op basis van 10 categorieën een leuk cadeautje uitzoeken en je dochter of vriendin verrassen!

Leukste cadeaus voor meiden van 17:

  1. Sieraden
  2. Handtas of rugtas
  3. Relax essentials
  4. Sportuitrusting
  5. Foto- of videocamera
  6. Reisbenodigdheden
  7. Koptelefoon of oordopjes
  8. Parfum
  9. Planten
  10. Boeken of tijdschriften
Meisje van 17 jaar met cadeau in haar handen

Wat geef je een meisje van zeventien?

Zeventienjarigen hebben uiteenlopende hobby’s en passies waardoor het kiezen van een cadeau lastig kan zijn. Er is dus niet één cadeau die voor elk 17-jarig meisje perfect is. Maar om je een eindje op weg te helpen hebben wij een speciale beslisboom gemaakt. Hier hebben wij op basis van haar interesses een paar cadeau-ideeën voor je verzamelt. In de onderstaande Cadeaupro beslisboom zie jij in één oogopslag welk cadeau bij haar zal passen. Een groot deel van deze cadeaus zullen we verder op de pagina in meer detail beschrijven!

1. Sieraden

Al vanaf jongs af aan houden jonge meiden ervan om de sieraden van mama om te doen en hier mee te pronken. Maar ook tienermeiden zijn dol op sieraden zoals armbanden, kettingen of oorbellen. Zo willen meiden in hun tienertijd graag hun uiterlijk verbeteren. Sieraden kunnen hierbij helpen en zorgen ervoor dat meisjes zich mooier voelen.

Het geven van sieraden is niet alleen maar het geven van een stukje (edel)metaal, maar je geeft ze ook een dosis zelfvertrouwen. Dit is waarom sieraden al jaren lang razend populair zijn als cadeau voor tienermeiden van alle leeftijden. Het zijn goede cadeaus voor 15-jarige meisjes, cadeaus voor vrouwen van 21 en alles daarboven!

2. Handtas of rugtas

Een handtas of rugtas is een absolute ‘must’ om te hebben voor alle meiden rond de zeventien jaar. Ze gaan dagelijks nog naar school en gaan vaak ook nog eens naar de sportclub. Voor al deze activiteiten zijn tassen absoluut essentieel.

Daarnaast gaan meisjes rond de 17e vaak een opleiding volgen. Rond deze leeftijd gaan ze naar het MBO, het HBO of de universiteit. Grote kans dus dat de oude schooltas aan vernieuwing toe is! Ook daarom is het geven van een handtas of rugtas een heel leuk & nuttig cadeau voor tienermeiden en een geslaagd cadeau voor de middelbare school.

3. Relax essentials

Meiden van zeventien hebben een druk leven. Ze moeten naar school, gaan sporten, hebben een bijbaantje en zijn vaak met vrienden of vriendinnen. Soms is de batterij even helemaal leeg en willen ze lekker in de relax-modus. Leuke cadeaus om ze te helpen met ontspannen, noemen wij de ‘relax essentials’. Het zijn spullen die ze helpen om lekker tot rust te komen waarbij ze kunnen genieten van wat comfort.

Denk bijvoorbeeld aan een lekker fleece deken, dikke sokken, bruisballen of heerlijke warme pantoffels. Met deze essentials weet je zeker dat ze even relaxen en kunnen bijkomen van hun drukke tienerleven.

4. Sportuitrusting

Zoek je een leuk cadeau waar een meisje écht iets aan heeft? Overweeg dan om iets te geven wat ze kan gebruiken tijdens het sporten. Ruim 2/3e van alle 17-jarige meiden in Nederland sport minstens 1x per week en dit is niet voor niets. Ze vinden het belangrijk om een fit en gezond lichaam te hebben en door te sporten kunnen ze ook in contact blijven met vriendinnen.

Fitness is één van de populairste sporten voor tienermeiden. In Nederland gaat 35% van alle 17-jarige meiden minstens 1x per week naar de sportschool. Goed idee dus om een cadeau te geven die ze kunnen gebruiken in de sportschool of om thuis mee fit te blijven! Dumbells, yogamatjes en foam-rollers zijn hier allemaal originele voorbeelden van.

5. Foto- of videocamera

Het geven van een camera is een origineel cadeau voor de creatieve meiden onder ons. Fotografie is een passie die vaak ontstaat bij tienermeiden en het geeft ze de mogelijkheid om hun creatieve kant te laten zien. Ondanks dat camera’s vaak aan de prijzige kant zijn, is het een cadeau die jarenlang mee gaat en hierdoor iets wat ze niet snel zal vergeten.

Vooral Polaroid fotocamera’s zijn enorm populair bij tienermeiden. Foto’s van een Polaroid camera worden automatisch uitgeprint na één druk op de knop en hebben een soort ‘vintage’ look. Foto’s zien er dan iets ouder uit en dat is juist in deze moderne tijd helemaal hip bij meiden van zeventien. Daarnaast zijn Polaroids, zeker voor camera’s, niet heel duur en daarom ook zeer populair.

6. Reisbenodigdheden

Wanneer je zeventien bent geworden kom je langzaam op een leeftijd dat vakanties met eigen familie niet meer zo interessant zijn. Er staat misschien zelfs al een vriendinnen-vakantie op de planning na het succesvol behalen van een schooldiploma. Het kan daarom heel leuk zijn om een reis-gerelateerd cadeau te geven als een koffer, nekkussen of paspoorthoes. Aan deze cadeaus heb je écht iets en ze maken de vakantie of reis een stuk comfortabeler.

Reizen is om veel redenen heel goed voor tieners. Zo leren ze om op hun eigen benen te staan en door reizen worden ze ook sociaal sterker. Daarnaast zullen ze in contact komen met verschillende culturen en komen ze zo erachter dat er meer bestaat dan alleen hun eigen stad of dorp!

7. Koptelefoons of oordopjes

Zeventienjarige meiden vinden net als bijna elke tienermeid of tienerjongen het leuk om naar muziek te luisteren. Ze kunnen helemaal op gaan in een lekker nummer en gaan zelfs af en toe naar een concert. Het geven van oordopjes of een koptelefoon zorgt ervoor dat ze maximaal kunnen genieten.

Het luisteren van (rustige) muziek kan ook de concentratie verhogen tijdens schoolopdrachten of een extraatje geven voor een krachtige workout! Deze veelzijdigheid maken oordopjes of koptelefoons een super goed idee als cadeau.

8. Parfum

Meiden van zeventien vinden het belangrijk om er goed bij te lopen voor henzelf en anderen. Naast leuke kleding en make-up, hoort een lekker geurtje hier ook bij. Het dragen van parfum is een vorm van zelfexpressie en een goed parfum geeft daarmee een meisje van zeventien het zelfvertrouwen die ze verdient.

Het geven van parfum heeft ook een luxe uitstraling. Je kunt haar écht speciaal laten voelen en daarom zou ze zo’n cadeau niet snel vergeten. Populaire luchtjes bij tienermeiden zijn de parfums van Yves Saint Laurent, Calvin Klein en Viktor & Rolf.

9. Planten

Planten kunnen een meidenkamer helemaal transformeren. Ze geven een frisse en levendige twist aan een doorgaans saaie kamer, maar bieden tegelijkertijd rust. De meeste planten verbeteren de luchtkwaliteit in een kamer en dit kan ook stress verminderen.

Is de kamer van jouw zeventienjarige dochter vaak een puinhoop? Ook dan kan het geven van een plant een goed idee zijn. Ze zal een gegeven plant niet zo snel laten verwaarlozen en wanneer ze een plant verzorgt zal ze onbewust ook meer aandacht hebben voor andere spullen.

10. Boeken of tijdschriften

Boeken of tijdschriften zijn goede cadeaus voor de boekenwurmen onder ons of voor meiden die juist meer willen lezen. Er zijn talloze leuke boekengenres en leesbladen die meisjes van zeventien leuk vinden. Qua boeken vinden ze het leuk om romantische, mysterie en fantasy boeken te lezen. Leuke tijdschriften die je kan geven als cadeau voor meiden van 13 jaar en ouder zijn de Cosmogirl, Tina of Girlz.

Wat is kenmerkend voor een 17-jarig tienermeisje?

Zeventienjarige meiden zijn al bijna volwassen en staan steeds meer stil bij de toekomst. Ze zitten waarschijnlijk in de afrondende fase van de middelbare school of studeren al verder. Ze denken na over hun toekomst en soms zorgt dit voor twijfels.

Daarnaast worden ze steeds zelfstandiger en onafhankelijk van hun ouders. Ze willen steeds meer vrijheid en willen soms zelfs al uit huis en op kamers.

Net zoals in het begin van hun tienerjaren zijn ze opzoek naar wie ze eigenlijk zijn. Ze gaan steeds meer verschillende hobby’s proberen en komen er langzaamaan achter wat ze leuk en niet leuk vinden.

Als cadeau kan het dan leuk zijn om iets te geven wat helpt bij het vinden van een nieuwe hobby. Denk eens out-of-the-box en geef iets waarmee ze kunt starten met schilderen, tekenen of fotograferen!

Wat is een origineel cadeau voor 17 jarige meisjes?

Het meest originele cadeau voor een tienermeid is natuurlijk een zelfgemaakt cadeau! Deze kan ze nergens anders vinden! Een leuk idee is bijvoorbeeld om een schoenendoos helemaal te versieren en daar allemaal kleine cadeautjes in te stoppen. Denk dan aan wat make-up of sieraden, lekkere wollen sokken en een cadeaukaart voor haar favoriete winkel. Door de veelzijdigheid hiervan is het ook een leuk cadeau voor 5-jarige meisjes.

Als je zoekt naar een origineel fysiek cadeau dan is een terrarium een goed idee. Een terrarium is een glazen container waarin je een mini-ecosysteem kunt ontwikkelen. Met wat aarde, planten en kleine insectjes creëer je een klein eco-systeem die zichzelf blijft voeden. Het is leuk om te kijken naar de ontwikkeling hiervan en het is ook nog eens een prachtig iets om op de slaapkamer te zetten.

Wat zijn goedkope cadeaus voor 17 jarige meiden?

Een zelfgemaakt cadeau is naast origineel, ook erg voordelig. Bij zelfgemaakte cadeaus kun je jouw creatieve kant laten zien en al jouw liefde in het cadeau stoppen. Daarnaast kan je kleine cadeautjes zoals een luchtje, shampoo of wat (munt)geld toevoegen aan je zelfgemaakte cadeau om het wat op te fleuren.

Andere voordelige cadeaus voor 17 jarige meisjes zijn boeken, beauty-producten of eten. Bij rommelmarkten of tweedehands boekenwinkels kun je vaak hele goedkope & leuke boek kopen. Beauty-producten zoals lippenstift of mascara hoeven ook niet duur te zijn en met een chocoladereep van een paar euro maak je al gauw iemand blij!

Wat zijn leuke activiteiten voor de verjaardag van meiden van 17 jaar?

Als je een activiteit cadeau wilt geven, denk dan eens aan tickets voor een concert van haar favoriete artiest. Artiesten zoals Maan en Emma Heesters zijn razend populair bij tienermeiden en tickets naar hun concerten zou ze zeker leuk vinden. Andere ideeën zijn tickets voor een bioscoopfilm of theater, afhankelijk van welke interesses ze heeft.

Ook kan je jouw dochter een dagje mee uit geven. Ga bijvoorbeeld een dag naar een leuke stad in de buurt en ga lekker lunchen of shoppen. Hierdoor kan je als vader of moeder ‘quality time’ doorbrengen met je dochter! Dit is voor bijna alle tienermeiden wel leuk en daarom leuke cadeaus voor 14-jarige meisjes of ouder.