Meiden van vijftien vinden het allang niet meer leuk om met poppen te spelen en hebben veel meer uiteenlopende interesses. Sommigen houden van mode & beauty, anderen houden weer van avontuur en gamen. Het is daarom belangrijk dat je precies weet wat een vijftienjarige meid leuk vind voordat je een cadeau gaat kiezen.

Maar maak je geen zorgen! Op deze pagina kom je alles te weten over welke interesses een meid van vijftien heeft en welke cadeaus passen bij deze levensfase. Zo hebben we cadeau-ideeën voor de sociale, sportieve, rustige én creatieve meid van vijftien op een rijtje gezet zodat jij een leuk & passend cadeau kunt kopen!

Beste cadeaus voor 15-jarige meisjes:

  1. Make-up
  2. Kamer decoratie
  3. Fashion items
  4. Film & foto accessoires
  5. Smartwatch
  6. Skincare set
  7. Videogame (accessoires)
  8. Schilderset
  9. Drinkfles
  10. Speaker
Meisje van 15 jaar met cadeau in haar hand

Wat geef je een 15-jarige meid cadeau?

Een goed cadeau voor vijftienjarige meisjes heeft vaak te maken met een interesse of passie die ze heeft. Is ze creatief en helemaal gek van schilderen of fotograferen? Overweeg dan een nieuwe schilderset of accessoire voor haar camera. Is ze meer het sportieve type? Denk dan aan een sportuitrusting zoals een sporttas, yogamat of dumbells waarmee ze zelf oefeningen kunt uitvoeren.

Het is lastig om één perfect cadeau aan te wijzen voor alle vijftienjarige tienermeiden. Dit komt omdat karakters & interesses ver uiteen lopen. Maar iets wat bijna alle meiden van 15 met elkaar gemeen hebben, is dat ze dol op hun telefoon zijn. Ze spenderen uren op apps als Instagram, Snapchat & TikTok. Het gevolg hiervan is echter dat ze zichzelf steeds meer vergelijken met andere meiden van hun leeftijd. Ze kijken hoe goed zij eruit zien en hoe populair ze zijn.

Het is voor meiden van 15 dan ook vaak belangrijk om er goed uit te zien door te sporten of leuke kleding te kopen. Goede cadeaus voor meiden van deze leeftijd zijn dus cadeaus waar ze zich mooi bij voelen en zelfvertrouwen van krijgen. Kleding, sieraden, fashion accessoires of sportspullen zijn daarom een schot in de roos!

1. Make-up

Het geven van make-up is een veelzijdig cadeau wat bijna elk vijftienjarig tienermeisje leuk vindt. Ze gebruiken make-up om sommige onzuiverheden weg te werken of om er gewoon zo mooi als mogelijk uit te zien. Maar het is ook gewoon heel leuk om je samen met je moeder of vriendinnen op te maken.

Ook vinden tienermeiden het leuk om make-up op te doen bij hele speciale gelegenheden. Op een schoolfeestje, bruiloft of haar eigen verjaardag lopen ze er graag zo mooi mogelijk bij. Make-up zorgt voor zelfexpressie en geeft de meeste vijftienjarige meisjes de boost aan zelfvertrouwen die ze soms nodig hebben!

Handig om te weten: Vraag aan de gelukkige meid wat voor soort make-up ze leuk vindt en bekijk welke cosmetische items ze vaak gebruikt. Is het lippenstift, mascara, eyeliner, oogschaduw of allemaal?

2. Kamer decoratie

Meisjes van vijftien hebben soms de behoefte om even helemaal alleen te zijn en zich af te sluiten van de buitenwereld. Het hebben van een eigen kamer is daarom erg belangrijk. Is het je wel eens opgevallen dat een tienermeid soms haar hele kamerinrichting wilt omgooien? Dat komt omdat ze het leuk vinden om hun kamer helemaal naar eigen wens te maken zonder dat de ouders zich er mee bemoeien!

Het geven van kamer decoratie is daarom echt een leuk cadeau voor meiden van 13, 14 of 15 jaar oud. Je kunt ze allerlei kleine decoraties geven die ze zelf een plek kunnen geven. Planten, (neon) lampjes, lightboxen en schilderijen zijn allemaal voorbeelden van leuke spullen waarmee ze hun eigen kamer helemaal naar wens kunnen maken.

3. Fashion items

Krijgt jouw vijftien jarige dochter al kleedgeld? Kans dat het gros hiervan naar kleding gaat zoals broeken, truien of shirts gaat. Maar als ouder of kennis kan het een uitdaging zijn om kleding te geven als cadeau. Er is namelijk een risico dat dit niet goed past en je het moet retourneren.

Denk daarom eens een fashion item zoals een muts, sjaal of handtas. Al deze trendy items kunnen passen bij hun outfit en een simpele outfit helemaal transformeren. Meisjes van vijftien vinden het belangrijk om er goed uit te zien en fashion items helpen hierbij. Dit zijn ook leuke cadeaus voor een meisje van 14 of cadeaus voor 17 jarige meiden.

4. Film & foto accessoires

Wist jij dat tienermeiden het allerliefste ‘influencer’ willen worden als fulltime bezigheid? Influencers zijn mensen met een grote online aanwezigheid op sociale media kanalen zoals Instagram, YouTube of TikTok. Al deze influencers maken gebruik van apparatuur zoals fotocamera’s, videocamera’s, microfoons & belichting om mooie foto’s en video’s te maken.

Ik kan me goed voorstellen dat het geven van een fotocamera of videocamera buiten het budget valt. Daarom zijn accessoires voor het maken van content ook een goed idee. Met een ringlicht of een goede microfoon kun je een foto of video al helemaal professionaliseren. Met het geven van zulke cadeaus kan een vijftienjarig meisje beginnen met het vervullen van haar droom!

5. Smartwatch

Smartwatches moedigen tienermeiden aan om lekker naar buiten te gaan. Op smartwatches kan je namelijk allemaal leuke informatie vinden over jouw gezondheid. Denk hierbij aan het aantal stappen die je op een dag zet en de hartslag die je hebt. Het is super leuk en interessant om deze info bij te houden voor meiden die fan zijn van fitness of hardlopen.

Maar ook voor de niet-sporters kan een smartwatch een hele handige gadget zijn. Je kunt een smartwatch ook gebruiken om mensen snel een bericht te sturen of te bellen. Zo kan je makkelijk contact houden met jouw dierbare en loop je geen appjes mis.

6. Skincare set

Bijna elke tiener heeft wel last van een geïrriteerde en gevoelige huid. Dit komt omdat talgproductie in de puberteit overuren draait door de verandering in hormonen. Zowel jongens als meiden hebben hier last van en dit kan zorgen voor onzekerheid. Er bestaat geen wondermiddel tegen puistjes, maar wel kan je de effecten ervan verminderen met een goede huidverzorging. Het geven van een skincare set kan meiden van 15 helpen met het verbeteren van hun huid en daardoor een gedeelte van hun onzekerheid verhelpen!

7. Videogame (accessoires)

Gamen is al een lange tijd niet meer alleen iets voor jongens en wordt steeds populairder bij tienermeiden. Gamen is een vorm van ontspanning en kan helpen met het onderhouden van sociale contacten. Zo kun je bijvoorbeeld online met vrienden of vriendinnetjes spelen en op deze manier samen genieten van een videogame.

Een origineel cadeau voor een meisje dat het leuk vind om te gamen kan dus een nieuw spel, een accessoire als gaming headset of een gaming console zijn. Bij meiden zijn de Nintendo Switch en daarbij spellen als Mario Kart of Super Mario Bros erg populair.

8. Schilderset

Een schilderset is bijna voor alle leeftijden leuk en is dus niet alleen een cadeau voor 7 jarige meisjes. Juist in de tienertijd barsten meiden van creativiteit en een schilderset kan ze de uitweg hiervoor bieden. Het is iets wat een hele hoop concentratie, rust en geduld vergt en kan daarom heel leuk zijn voor meiden die wat liever op zichzelf zijn.

Kan jouw dochter of kennis van vijftien nog helemaal niet schilderen? Geen probleem! Op YouTube, Instagram of TikTok staan duizenden uitlegvideo’s waarbij je stap voor stap leert om te schilderen. Grote kans dat een meisje van vijftien wel met deze social media kanalen overweg kan!

9. Drinkfles

Het geven van een hippe en trendy drinkfles past helemaal bij een tienermeid van vijftien. Vroeger namen ze nog een pakje sap mee naar school, maar dat is niet meer van deze tijd. Meisjes vinden het leuk om rond te lopen met een gave drinkfles en je stimuleert ze ook nog eens om meer water te drinken. Zo voorkom je dat de meid van 15 constant flesjes water koopt op school. Dat is zowel goed voor de portemonnee als de natuur!

Handig om te weten: Populaire drinkflessen van deze tijd zijn de Doppers, Air-up flessen en Lekro drinkflesen.

10. Speaker

Het luisteren van muziek is voor tieners de ultieme manier om al hun emotie eruit te gooien of juist tot rust te komen. Het kan een emotionele uitlaatklep zijn wanneer ze mee zingen met hun favoriete nummers, of een manier voor het verwerken van verdriet. Veel tieners vinden het daarom leuk om naar muziek te luisteren.

Het geven van een speaker zorgt ervoor dat meiden van vijftien op een prettige manier naar hun favoriete artiesten kunnen luisteren. Zo kunnen ze op hun kamer in hun eentje gezellig meezingen of de speaker naar hun vriendinnen meenemen!

Wat is kenmerkend voor een 15-jarig meisje?

De kindertijd vloog als een raket voorbij en een vijftien jarige meid zit nu volop in haar tienerleven. Ze wordt steeds zelfstandiger, krijgt heftige emoties en zet zich af tegen regels. Niet zo gek dus als je je dochter ergens diep in de nacht moet ophalen van een feestje.

Ook zijn stemmingswisselingen een veelvoorkomend iets. Het ene moment voelen ze euforie, het andere moment worden ze opeens heel boos of verdrietig. Dit kan ook wel conflicten veroorzaken met de ouders. Maar het is belangrijk dat je een vijftienjarig meisje een eigen plek geeft waar ze tot rust kunt komen.

Meisjes van 15 zitten in de derde / vierde klas van de middelbare school en maken zich vaak zorgen om hun sociale status. Ze weten precies wie populair zijn in de klas en willen graag bij deze groep horen. Echter hoeft dit niet altijd, soms zullen ze zich uit protest ook helemaal afweren tegen de populairste jongens & meiden.

Maar hoe is dit allemaal relevant voor het bepalen van een cadeau? Door je te verdiepen in de levensfase van een persoon kun je een hele hoop cadeau inspiratie halen. Zo kun je oordopjes of een koptelefoon overwegen omdat ze soms op hun zelf willen zijn. Je kunt ook sieraden kopen aangezien ze willen dat leeftijdsgenootjes vinden dat ze er leuk uit ziet. Bijna alle kenmerken van een vijftienjarige meid kunnen een bron zijn voor cadeau-inspiratie!

Nog meer cadeaus voor 15-jarige dochters

Leuk voor in de kamer van een 15-jarig meisje.

Om lekker tot rust te komen in bad

Stijlvol accessoire voor in de zomer.

Handig voor op school en voor het sporten