Kleine meisjes worden groot! Je dochter, zusje of familielid wordt al 12 jaar oud. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Maar wat geef je een meisje van 12 jaar oud? Van een DIY-knutselset tot Nintendo Switch en ringlicht, op deze pagina geven we je een flinke dosis aan cadeau-inspiratie! We hebben al deze cadeautjes uitgekozen op basis van de kenmerken en interesses van meisjes van 12 jaar oud. Zo kan jij met een gerust hart een leuk & passend cadeau uitkiezen!

Wat geef je een meid van 12 cadeau?

Het is het allerbelangrijkst om een cadeau uit te kiezen die te maken heeft met haar favoriete hobby’s. Is ze graag bezig met haar handen? Kies dan voor een knutsel- of schilderset. Houdt ze meer van sporten? Dan zou een mooie waterfles of hippe sporttas wel van pas komen. Wij kunnen dus niet één perfect cadeau aanwijzen voor alle meisjes van 12 jaar oud.

Maar we kunnen je wel de juiste weg op helpen. Zo hebben we hieronder de Cadeaupro beslisboom gemaakt voor het uitkiezen van een cadeautje voor meiden van 12 jaar oud. Hier zie je tientallen cadeau-suggesties op basis van jouw budget en de favoriete hobby’s van het 12-jarige meisje. Je krijgt in één oogopzicht een heleboel inspiratie voor een leuk en passend cadeautje. Maar vergeet ook vooral niet verder te lezen in onze lijst van de Top 10 cadeaus voor 12-jarige meisjes!

Beslisboom voor het vinden van een cadeau voor een meid van 12 jaar oud op basis van het budget dat je te besteden hebt

1. Knutselcadeaus

Knutselcadeaus zijn één van de beste cadeaus voor meisjes van 11, 12 of 13 jaar oud. Rond deze leeftijd zijn ze nieuwsgierig naar nieuwe ideeën en volop bezig met zelfexpressie. Dit uiten ze onder anderen door creatieve hobby’s zoals knutselen. Voor de creatieve geesten onder ons is het daarom een goed idee om een knutselcadeau te geven waar ze uren zoet mee zal zijn.

Er zijn dan ook honderden soorten cadeaus die in deze categorie vallen. Maar anno 2024 is ‘diamond painting’ wel één van de grootste trends, onder anderen op TikTok en YouTube. Hier kan je prachtige mozaïeken van kleine diamantjes mee maken. Als je dochter nog van sprankelende knutselwerken houdt, zal ze dit zeker gaaf vinden. Andere leuke knutselcadeaus zijn een borduurpakket of een houten kralen- en knutselset!

2. Vriendschapssieraad

Een vriendschapssieraad of relatiesieraad zijn een set sieraden die je samen met iemand kunt dragen. Denk bijvoorbeeld aan twee armbandjes met twee halve hartjes. Deze komen vervolgens bij elkaar als je samen bent met de ander! Dit is het ideale cadeau als je een betekenisvol cadeau wilt geven aan de 12-jarige meid. Bijvoorbeeld als moeder, grote zus of beste vriendin.

Sieraden zijn daarnaast ook tijdloos. Het is net zo goed een cadeau voor een meisje van 16 als een cadeau voor een vrouw van 30 jaar oud. Vriendschapssieraden zijn daarom één van de leukste cadeaus als je iets zoekt wat zowel praktisch, betekenisvol als tijdloos is.

3. Nintendo Switch console of games

Maakt jouw dochter of zusje van 12 jaar oud ook langzaam de overgang van gezelligheidsspelletjes naar computer games? Dan is ze zeker niet de enige. Ruim 35% van alle meiden in het voortgezet onderwijs gamet namelijk dagelijks. Ze komen er van tot rust, halen voldoening uit het uitspelen van levels & spelen graag met vrienden of vriendinnen. Denk daarom ook zeker aan het geven van een game-gerelateerd cadeau.

Het leuke van een Nintendo Switch, ten opzichte van een Playstation of Xbox, is dat je deze overal mee naar toe kunt nemen. Leuk voor op vakantie en handig als je het fijner vindt dat je dochter in de woonkamer gamet. Daarnaast zijn er talloze spellen die specifiek geschikt zijn voor de Nintendo Switch zoals Mario Kart en Super Mario Bros!

4. Ringlicht

Heeft de 12-jarige meid waar jij een cadeautje voor zoekt ook ambities om TikTokker, YouTuber of vlogger te worden? Dan is een ringlicht eigenlijk onmisbaar! Goede belichting is namelijk erg belangrijk wanneer je online content maakt en hierdoor zullen foto’s of video’s er een stuk mooier uit zien. Deze out-of-the-box cadeautip is daarom ideaal voor meisjes die online hun creativiteit de vrije loop willen laten gaan. Maar vergeet niet, een ringlicht kan ook gewoon gebruikt worden om leuke selfies mee te maken!

5. Mode-accessoires

Rond het twaalfde levensjaar gaan veel jonge meiden zich meer focussen op hun uiterlijk. Miss heb jij dit als vader, moeder of familielid zelf ook al gemerkt bij het kind. Opmerkingen zoals; “mam, ik wil een nieuwe tas” of “pap, deze schoenen kunnen echt niet meer” komen misschien wel bekend voor! Ze gaan rond deze leeftijd namelijk naar de middelbare school en willen er hier zo mooi mogelijk uit zien.

Je kan er daarom voor kiezen om een mooi mode-accessoire te geven om ze hier een stukje bij te helpen. Bijvoorbeeld door een nieuwe tas, portemonnee, horloge of haaraccessoire te geven. Naast dat dit gewoon super mooi en modieus is, kan dit je dochter of zusje ook net dat extra beetje zelfvertrouwen geven. Dat gunnen we natuurlijk elk tienermeisje!

6. Draadloze oordopjes

Er is toch niks leukers dan dansen en zingen op goede muziek? Dat vind je dochter, zusje of vriendin van 12 jaar oud waarschijnlijk ook! Geef haar daarom draadloze oordopjes waardoor ze nóg beter kan genieten van haar favoriete artiesten. Het luisteren van muziek is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor de ontwikkeling van kinderen.

Zo leren ze om in aanraking te komen met verschillende culturen, denkbeelden en ook emoties. Daarnaast zal haar Engelse taalbeheersing verbeteren en kan ze met oordopjes makkelijker naar (educatieve) podcasts luisteren. Klinkt als een win-win dus! Het is hierdoor ook een uitermate geschikt cadeau voor 12-jarige jongens.

7. Schilderen-op-nummer set

Een schilderen-op-nummer set is een ander klassiek cadeau voor de kunstenaars onder ons. Het is vooral een topcadeau als het meisje wel houdt van schilderen, maar niet zo goed weet wat ze wilt schilderen. Geef haar daarom een leuke schilderset waarbij ze een paard, kittens of schattige hondjes kunt overschilderen.

Het resultaat is ook direct zichtbaar wanneer je een schilder-op-nummer canvas cadeau geeft. Dit zal kinderen eerder een gevoel van voldoening geven en hierdoor ook motiverend werken voor de volgende creatieve opdracht. Daarnaast werkt schilderen erg ontspannend en is het gewoon een erg leuke bezigheid. Tal van redenen dus waarom de onderstaande schildersets super leuke cadeaus voor meiden van 12 jaar zijn!

8. Mini projector

Je kan elke meidenkamer in één oogopslag transformeren met een mini projector. Dit is een super gaaf idee als jouw dochter of zusje ook zo houdt van het kijken naar YouTube video’s of Disney films. Een beamer zorgt op deze manier voor een extra stukje beleving tijdens een lekker relaxed filmavondje.

Tip van ons: Maak dit cadeau nóg specialer door een bioscoopavond te organiseren. Nodig al haar beste vriendinnen en vriendjes uit en kijk gezellig samen naar de allerleukste films. Zo combineer je een fysiek cadeau met een leuke activiteit!

9. Manicure of pedicure set

Wat worden ze snel volwassen hè? Ze zijn inmiddels misschien al op een leeftijd aangekomen waarbij ze zelfs waarde hechten aan de schoonheid van hun handen en voeten. Om ze hier mee te helpen kan je haar een manicure of pedicure set geven. Dit klinkt misschien wat voorbarig, maar het is wel zo handig als ze deze set niet meer hoeft te stelen van haar moeder! Daarnaast geven meisjes op een steeds jongere leeftijd om hun ‘selfcare routine’, waarbij ze hun lichaam, huid en haar verzorgen. Dit cadeau gaat haar hier zeker bij helpen!

10. Breinbreker spellen

Is degene waar jij een cadeautje voor zoekt wel toe aan wat uitdaging? Overweeg dan om een breinbreker spel cadeau te geven. Dit zijn educatieve spelletjes die het denkvermogen stimuleren en tegelijk zorgen voor urenlang plezier. Deze spelletjes helpen met het verbeteren van het cognitief denkvermogen en probleemoplossend vermogen. Iets wat in de toekomst zeker van pas komt!

Handig om te weten: Het is belangrijk dat je een breinbreker spel cadeau geeft die geschikt is voor haar leeftijd. Geef dus geen spel cadeau die alleen voor volwassenen bedoeld is. Zo voorkom je dat ze gefrustreerd raakt als ze de opdracht niet kan uitvoeren. Dit is overigens ook belangrijk bij het kiezen van een breinbreker cadeau voor meisjes van 14 jaar of cadeau voor 15-jarige meiden.

Wat zijn leuke activiteiten voor de verjaardag van 12-jarige meiden?

Misschien voelt de 12-jarige meid haar iets te oud voor een kinderfeestje. Dit is dan ook eerder iets wat je doet bij het geven van een cadeau voor een meisje van 7 jaar. Hoe dan ook, het kan nog steeds erg leuk zijn om een activiteit voor haar te organiseren. Ervaringen blijven haar soms namelijk nog langer bij dan een fysiek cadeau. Hieronder hebben we een aantal leuke ideeën bedacht als je liever een ervaring cadeau geeft:

  • Slaapfeestje: We weten allemaal wel hoe leuk het was om vroeger naar een slaapfeestje te gaan. Misschien wordt er niet veel geslapen, maar het wordt ongetwijfeld een onvergetelijke avond. Je kan heel de avond leuke activiteiten organiseren zoals koekjes bakken of kijken naar films!
  • Trampolinepark: Dit is een geweldige activiteit voor de stuiterballen onder ons. Laat haar samen met vriendjes en vriendinnetjes genieten van een middagje springen op en van de gaafste trampolines en springkussens.
  • Paardrijden in de natuur: Veel meisjes van 12 jaar zijn gek op paarden. Organiseer daarom een mooie rit in de Nederlandse natuur op een zomerse avond. Dit zal ze niet snel vergeten!
  • Survivaltocht: Heb je te maken met een avontuurlijke meid van 12 jaar? Dan zou een dag vol met boogschieten, kanoën en survivalparcours wel heel erg leuk zijn. Ze moet in ieder geval niet bang zijn om een beetje vies te worden!
  • Kook- of bakworkshop: Is jouw keukenprinsesje nu al niet meer weg te denken uit de keuken? Neem haar dan mee naar een kook- of bakworkshop en misschien wakker je wel een (nieuwe) passie aan!

Do’s and Don’ts bij het kopen van een cadeau voor een meisje van 12

Er komt nogal wat kijken bij het kopen van een cadeau voor 12-jarigen. Het is inmiddels geen klein kind meer, maar ze is ook nog lang niet volwassen. Het kan daarom moeilijk zijn om een toepasselijk en leuk cadeau te geven. We hebben hieronder een aantal do’s & dont’s opgesteld om je hier bij te helpen.

  • Weet wat haar interesses zijn: Vraag dit na bij haar ouders, broers of zussen.
  • Voeg een persoonlijke touch toe: Een handgeschreven kaartje is een goed idee als een blijk van waardering.
  • Houd de trends in de gaten: Ga op onderzoek uit op TikTok en YouTube om te vinden wat meiden van haar leeftijd leuk vinden.
  • Denk ook aan ervaringen: Soms zijn ervaringen nog veel meer waardevol dan fysieke spullen.
  • Ze voelt haar waarschijnlijk geen kind meer: Voorkom hele ‘kinderachtige’ cadeaus zoals een knuffel of barbie’s.
  • Voorkom standaard cadeaus: Probeer cadeaus zoals een boek of cadeaubon te vermijden als het kan.
  • Vermijd te dure cadeaus: Dit kan verkeerde verwachtingen scheppen voor de toekomst.